Grankulla musikfest

 

Här kan du läsa det senaste numret av tidningen.

 

”Yours Truly är skriven med mitt hjärteblod. Jag har dykt djupare in i mej själv än någonsin tidigare. Fri att vara allt jag är, hoppas jag att alla som lyssnar ska kunna vila i att förändring är av godo, att det inte är farligt att växa!”

På resande not och Vem, vad, när?

På resande not är en musikalisk frågesport där två kändislag tävlar mot varandra i Europakunskap under ledning av Thomas Lundin. Bekanta och okända Eurovisionspärlor leder lagen ut på resan och programmet har nya gästartister i varje avsnitt. Åren 2014, 2015 och 2016 var jag projektledare för På resande not, år 2017 beställde Yle en ny frågesport av Parad Media. Frågesporten blev en hybrid mellan frågesport och talkshow och fick namnet Vem, vad, när?

Vem, vad, när? är en frågeshow som tar avstamp i årtal och söker händelser, personer och fenomen via bilder och kreativa förklaringar. Två återkommande lagkaptenspar och nya kändisgäster i varje avsnitt, programledare är Sonja Kailassaari. Som bäst jobbar vi med en andra säsong av Vem, vad, när?

Min Morgon och Efter Nio

Åren 2012-2014 jobbade jag med morgon-tv för Parad Media som gjorde Min morgon för Yle Fem. Det var lärorikt, intressant, medryckande, inspirerande, sjukt jobbigt och framför allt väldigt roligt. Känns bra att vara dagsaktuell igen - och att ha kolleger på samma redaktion.

Efter Min Morgon kom Efter Nio som produceras av samma gäng men har ett lite annat koncept. Lite lyx i vardagskvällen. Där jobbar jag till och från som producent och researcher.

Grankulla musikfest

I mars 2012 erbjöds jag till min stora glädje möjligheten att prova på något helt annat. Nytt och annorlunda, men ändå bekant. Nytt, för att klassisk musik inte har hört till mitt kärnkunnande tidigare, och bekant för att jag i rollen av verksamhetsledare igen får hålla i trådarna, fixa, förverkliga och föda fram något helt nytt. Professor Seppo Kimanen var konstnärlig ledare för Grankulla musikfest de första sju åren, i dag är det Jan Söderblom. GMF är en kammarmusikfestival som går av stapeln i månadsskiftet oktober-november varje år. År 2018 blir mitt sista år som verksamhetsledare.

År 2017 vänds ett nytt blad i och med ny konstnärlig ledare Jan Söderblom, violinist och kapellmästare. Han fortsätter i Seppos spår med fokus på stråkkvartetter, men förnyar samtidigt ramarna och formen för festivalen.

Chefredaktör för lokalbladet

Åren 2011-2012 vikarierade jag lokalbladets chefredaktör. Kaunis Grani utkommer i 15 000 exemplar 15 ggr/år. Nu är chefredaktören tillbaka och jag fortsätter att skriva för tidningen på frilansbasis. Det var roligt, givande, stressigt, lärorikt, men mest av allt oerhört intressant att som en-kvinnas-redaktion få skapa och uppleva hela processen från idé till färdig produkt. Det blev fler inhopp und.er flera år, nu senast vintern och våren 2016-2017.

Ny skiva av Annika Cleo: Yours Truly

Tyngd. Dedikation. En resa in i sig själv.
Cotton Soul. Bossa nova, jazz och pop.

Med skivan Yours Truly tar Annika Cleo steget ut på den internationella scenen med nyskrivet och egenproducerat material på engelska. Resan Annika Cleo naket uppenbarar är lika välgörande som den är smärtsam. Enkelt och lättillgängligt lägger Annika Cleo korten på bordet och bjuder in till att sugas med i kärleksmantrat. Dristigt fasta tag, men nöjsamt och vackert. En ärlig tillägnan. Till någon. Eller till den det berör. Lyssna!

Vill du boka in en konsert? Kontakta mig per e-post eller tfn +358 (50) 58533270.